KRANBIL

KRANBIL

En kranbil kan användas till mycket! Vi utför transporter och lyft med våra kranbilar i olika storleksklasser upp till 135 tonmeter.

Erfarenheten är stor och vi är ett konkurrenskraftiga både vad gäller tid och pris till alternativ som stationära kranar. Våra kranbilar kan flyttas snabbt och enkelt, agera i allt från trånga utrymmen till terräng. Flexibiliteten är maximal och vi kan snabbt erbjuda dig som kund ordentligt med lyftkraft utan att någon längre planering eller framförhållning krävs.

Vi lyfter och transporterar regelbundet byggmaterial, maskiner, bodar, containrar och styckegods. Säsongsvis även en hel del båtar.

Självklart ser vi till att alltid följa gällande säkerhetsföreskrifter och att använda rätt utrustning och rätt tillvägagångssätt vid gång. Vi hjälper också till med montage och delmontage på plats om behov finns.

VÅRA KRANBILAR

Stor kranbil

Vår stora kranbil med sin 135 tonmeters kran har upp till 40 meters räckvidd. Detta gör den till en av Sveriges absolut största lastbilsmonterade kranar. Kranen är utrustad med vinsch. Bilens flak är 7,10 meter långt, det är utdragbart med ytterligare 2,30 meter och har en höjd upp till flakkant på ca 1,10 meter. Flaket är även utrustat med bodstöttor samt hydrauliska båtstöttor för säker transport.

Liten kranbil

För mindre lyft finns en kran/krokbil utrustad med en 27 tonmeters kran som har upp till 25 meters räckvidd.
För de minsta och enklaste transporterna har vi en tipp- och kranbil med en 12,5 tonmeters kran som har en räckvidd på ca 11 meter.

Tillbehör

Alla bilarna kan utrustas med olika tillbehör såsom gripare, skopa, gaffel och krok med mera. Vår specialbyggda hydrauliska basker är mycket effektiv och används med fördel vid t.ex. nedlyft av tegelpannor.

EN KRANBIL KAN VARA BEHJÄLPLIG I MÅNGA SITUATIONER

Lyfta din båt i och ur vattnet – Tvätta taket på ditt hus – Sätta upp skyltar – Lyfta upp takpannor på taket

Låt oss hjälpa dig med dina lyft!

“Stort tack för den otroligt snabba hjälpen o goda service som vi fick av er vid vår brand på gymmet i Herrljunga. Borttagning av taket gjorde att vi lättare kom åt att släcka det som var kvar och framförallt blev det mycket säkrare för vår personal samt att polisen kunde påbörja den tekniska utredningen mycket tidigare.”

Morgan Gunnarsson, Brandmästare Räddningstjänsten